Sunday, 1 January 2012

status fb yang sangat annoying

toing..toing..toing.. tak tau la ada ke tak dalam sejarah penulisan blog aku nie, aku tulis dua entry dalam satu hari? biasa la kan, mahasiswa macam aku nie selalu study sambil bukak laptop sambil dengar lagu sambil bukak fb sambil sambilan lah. tapi kan tapi kan, sesuai la dengan musim dia kan, pasti ada beberapa status fb yang aku rasa kalau sekali baca tue okey la tapi sebab berkali kali aku baca dan di post pulak oleh orang yang berlainan pada waktu yang hampir sama dan hampir seiap hari, aku jumpa ayat ayat macam tue, ianya telah menimbulkan satu perasaan aneh dalam diri aku.. perasaan apa? eeewwww nyampahnyeww (teringin nak cakap eeww eeww..hahaha).

fb adalah diari on9ku...

nasib baik ada blog yang boleh tulis panjang panjang. dan nasib baik blog nie kira orang jarang bukak la kan kalau tak tau, so kalau aku tulis, tak dak la memenyampahkan orang..:P tapi tue semua kan hak masing masing. siapalah aku untuk menghalangnya. langkah bijak yang boleh aku ambil untuk mengelakkan diri aku dari perasaan aneh nie adalah dengan menutup fb tapi, tapi itu adalah satu perkara yang sukar untuk aku lakukan..!

antara status fb yang annoying..

1. exam dah dekat. tapi aku xstudy pa pon lagi. huhu.. pelik la, dah tau exam dah dekat, tak study, pi la rajin rajinkan diri study. haha (nampaknya penyakit hati aku makin parah nie, asyik tak puas hati ja dengan orang -_-)

2. aduh, sakitnya.. sakit sangat nie.. tolonglah, aku sakit.. pelik jugak. dah tau sakit, pi la klinik, nie boleh lagi update status..hihi tak nampak macam sakit pun. kalau sekali sekala boleh la, rasa simpati tue terbit la sikit, tapi kalau selalu sangat tue, aish.. nak perhatian ke?

3. oh bulan, bila ku nampak bulan, ku nampak bayang wajahmu.blablabla.. ayat jiwang tak boleh blah. tapi yang nie aku selalu jugak buat kalau mai mood jiwang karut aku. tapi kan tapi kan, kadang kadang ja la. bersederhana kan lebih baik :)

4. motivasi kita pada hari ini adalah carilah yang baru, tinggalkan yang lama. motivasi gitu uolls.. bagi motivasi nie bagus. aku pon selalu jugak kekurangan motivasi. tapi, kalau selalu sangat status kita tue pasal motivasi, orang jadi muak. tak pasal pasal nanti motivasi jadi motibasi..hoho

5. laling, laling i lap u, u lap me x? -g- op kos la laling lap u -b- haha nie status nak buat aku jeles ja. jeles i tau. i takde laling laling nak cakap lap u lap me.. u saje je kan buat status manja manja dengan laling u nak bagi i jeles. chat sudah.

xtau nak describe apa..


5 sudah cukup kot. adui penyakit hati aku nie makin parah nampaknya. asyik tak puas hati ja dengan orang. uhuhuu no good no good.. sebenarnya saja ja aku buat senarai macam tue. takde kaitan pun dengan orang mati, orang yang hidup je tau. ye la, orang mati mana boley update status. -_- tapi kan tapi kan aku tulis nie umum saja tau. dun feeling feeling hard. ^_^v


wassalam :)

2 comments:

missmuss said...

hehehehehek~
semakin dekat final semakin rajin update blog...apakes? :P

keroro9065 said...

sbb makin mls nk tgk lec note..hahaha
mood aku slalu dtg pada waktu2 genting..
naseb bek aku xdak citer korea baru..klu x, abes la...