Wednesday, 1 June 2011

kucing oh kucing

dengan nama Allah

rasa macam dah lama pulak tak update blog nie..apakan daya mr.W buat hal pulak....buat buat takdak pulak kat kolej aku tue...sadis sungguh....disebabkan mr.W buat hal, esimen aku tertangguh...kononnya lah kan padahal aku suka buat las minit...haha

kucing nie berpura pura comey...sila jangan percaya....dia ada  niat tak baik..haha
ok entry kali nie pasal kucing pulak..korang suka kucing tak..? aku..? sah dan kompomnya aku tak suka ngan makhluk sekor nie...tapi walaupun aku tak suka kucing kan, aku tak pernah lagi la dera dia, pukul pukul dia...dosa tau...

nie lah bukti bahawa aku x pernah dera kucing..haha

walaupun kucing yang perasan comey nie asyik membuang kat tepi bilik aku ja, aku tetap tak benci dia (cuma kadang kadang terasa gak la nak tamatkan riwayat hidup dia)..haha bukan apa, kucing tue dia suka membuang time ujung minggu..time makcik makcik cleaner cuti...kalau aku tak buang, bau bauannya yang sangat 'wangi' semerbak haruman tue kompom kompom lah akan menceroboh masuk ke bilik aku walaupun benda alah tue ada kat luar bilik aku ja...so terpaksa lah aku rela dalam paksa buang benda alah tue...hanya Allah saja yang tahu betapa aku terseksa di kala itu...masuk kali nie, dah tiga kali dah dia membuang kat tepi bilik aku...huhu kill u kucing...kill u...(sila jangan tiru perangai aku)


tapi dia kejam....dia nak jadi askar..nak memerintah aku..huhu



kawan aku pernah la cadangkan supaya aku letak lada hitam kat tempat dia membuang tue, tapi aku tak pernah try gi cadangan kawan aku tue..hihi selalu terlupa nak beli lada time kuar shopping...nak tengok gak la keberkesanan cadangan kawan aku tue...kawan aku kata, kalau sekali kucing tue membuang kat tempat tue kan, dia akan buang lagi kat situ...kononnya dia da cup la tempat tue sebagai toilet dia...sedap sedap ati dia ja nak cup tepi bilik aku buat toilet dia...ggrrr....geram nie...!

ketua kucing kata ada spy..mana..? mana..? mana..?


so, kat sini aku just nak katakan la bahawa makhluk sekor tue suka membuang kat tepi bilik aku....haha

apa pengalaman korang ngan makhluk bernama kucing...?
wassalam :)

7 comments:

sergeant keroro said...

hahaha. setuju!

kucing memang camtu. tapi comel XD

rasa macam nak peluk-peluk je.

keroro said...

jen mmg minat kucing eh..? haha bagus lah...jen da sifat penyayang terhadap haiwan :P

nohoho =) said...

dulu time kecik2 penah bela kucing...tapi kucing tu dah bagi kat orang...sekarang bela hamster je...

PEMAIN VETERAN MANCHESTER UNITED PAUL SCHOLES BERSARA
HOMEMADE HAMSTER TOY
BAGAIMANA BARCELONA KALAHKAN MANCHESTER UNITED

keroro said...

nohoho :) --> oh lani kat umah sy pun ada kucing..adik2 sy suka ngt ngn kuicng...mmg pecinta kucing la depa tue..hamster pun pnh beli tp hayat xlama...~

Syuxer said...

bagi saya..binatang ini akan lari bila nampak saya..ntah nape mungkin saya ni raksasa kot haahhah...

dorang takut2 ngan saya..bila dekat dia undur 3 4 tapak..walaupun panggil dia meow2..hahah..

Mohd Yusuf said...

biarlah kucing tu bebas...jgn kurung dalm rumah...

Hikmah Zakaria said...

hahaha